98: Films over meteorieten en andersoortige ruimteobjecten die op de aarde neerstorten

In deze aflevering praten de geeks met hun gasten Alex Mazereeuw en Patrick Knegt over rampenfilms waarin de aarde bedreigd wordt door een object uit de ruimte. Ons huiswerk was Meteor (1979), Armageddon (1998), Deep Impact (1998), Don’t Look Up (2021) en Moonfall (2022) maar we bespreken ze overkoepelend omdat er genoeg overeenkomsten zijn. We hebben het over wat deze films zo leuk (maar vooral niet goed) maakt, de representatie van wetenschappers en NASA, tikkende klokken en waarom we eigenlijk allemaal een hekel hebben aan Armageddon.

De Terugblik:

Alex en Patrick keken allebei Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de bioscoop maar de meningen zijn verdeeld. Alex merkte dat bij hem de Marvelmoeheid aan het toeslaan is en vond dat de film een beetje van alles deed en daarom van alles net niks. Patrick is als diehard Marvelfan wel wat enthousiaster al heeft de film zijn hoge verwachtingen niet helemaal waar kunnen maken. Alex is ook bezig met het laatste seizoen van Better Call Saul (Netflix) de prequel van Breaking Bad die hij eigenlijk beter vindt dan z’n voorganger.

Patrick keek ook nog de seizoensfinale van Moon Knight (Disney+)en vond het heel erg tof: anders en misschien toegankelijker dan we van Marvel gewend zijn. Ook was hij bezig met The Flight Attendant (HBO Max) een spannend moordmysterie met een hoofdrol voor Kaley Cuoco uit The Big Bang Theory.

Thom kreeg voor zijn verjaardag een Xbox Series S van zijn vrienden en zit daarom nu helemaal vast in Elden Ring: een prachtige maar onmogelijke moeilijke RPG met een heerlijke wereld om in rond te dwalen.

Linda was naar The Northman en was erg blij met Alexander Skarsgård, Alexander Skarsgård en Alexander Skarsgård. Verder vond ze het ook wel een goede film. Ook is ze nog steeds bezig met het herkijken van True Blood (HBO Max) en ook daar was ze weer erg blij met Alexander Skarsgård.

De vooruitblik:

Patrick heeft een Playstation 5 weten te bemachtigen en heeft gelijk Guardians of the Galaxy en Spider Man: Miles Morales besteld. Ook heeft hij heel veel zin in Thor: Love and Thunder.

Alex hoorde verassend goede dingen over Top Gun: Maverick dus is daar eigenlijk wel benieuwd naar. Ook heeft hij zin in The Old Man: een thriller met hoofdrollen voor de fantastische oude mannen Jeff Bridges en John Lithgow.

Thom is voorzichtig benieuwd naar Weird: The Al Yankovic Story, een biopic over het leven van Weird Al Yankovic. Niet omdat hij nou zo’n fan is van Weird Al maar omdat Daniel Radcliff hem gaat spelen.

Linda vindt dat er te veel uit aan het komen is maar heeft toch zin in The Staircase een true-crime thriller waarin een schrijver van thrillers verdacht wordt van een moord. Gebaseerd op een gelijknamige docuserie uit 2004.