97: IJs en bloed in de Cornetto-trilogie

In deze aflevering praten de geeks met hun gast Sonny Kempkes over de Three Flavours Cornetto-trilogie, ook wel bekend als de Blood and Ice Cream-trilogie: Shaun of the Dead (2004), Hot Fuzz (2007) en The World’s End (2013), allemaal geregisseerd door Edgar Wright en geschreven door Wright en Simon Pegg. Welke dingen werken en welke niet? We hebben het over pesten, mannenvriendschappen en de vraag of twaalf pints echt veel zijn. Is het wel slim deze films achter elkaar te kijken of leidt dat tot muggenziften?

De terugblik:

Sonny vindt The Northman Eggers’ minste film. Niet raar genoeg, alsof de studio te veel invloed had. Ook zag hij Moonfall: je vindt het of geweldig, of kut. Hij kiest het eerste juist omdat het echt trash is. Morbius daarentegen vond hij dodelijk saai.

Linda keek King Richard (HBO Max) en vond het aardig, maar de rol van Will Smith zeker niet Oscar-waardig. The Dropout (Disney+) is onderdeel van de trend van series over oplichters. Deze is een aanrader, vooral vanwege het geweldige acteerwerk van Amanda Seyfried.

Thom speelde Life Is Strange: True Colors, een game waarin je moet achterhalen waarom je broer dood is. Als speler heb je ultra-empathische gaven. Heel aardig, maar bijna te aardig. Voor zijn andere podcast Alle Geschiedenis Ooit keek hij Marie Antoinette, de film van Sofia Coppola. Hij vond de film fantastisch, vooral vanwege het beeld van popcultuur halverwege de jaren 00.

De vooruitblik: 

Sonny heeft zin in seizoen 2 van Hacks (HBO Max), omdat hij zo hard moest lachen om seizoen 1. Hij probeert niet te enthousiast te zijn voor Dr. Strange in the Multiverse of Madness.

Thom deelt dat sentiment. Hij is evenzeer benieuwd/angstig over hoe de Dune-prequel serie Dune: The Sisterhood gaat zijn (verwacht in oktober 2023 op HBO Max).

Linda verheugt zich op de feel good-vibes van Heartstopper (nu op Netflix), over de ontluikende liefde tussen twee jongens op de middelbare school.

Huiswerk volgende keer: 

Meteor (1979), Armageddon (1998), Deep Impact (1998), 2012 (2009), Moonfall (2022).