94: The Batman: hommage of copycat?

In deze aflevering praten de geeks met hun gasten Coco Fuhri Snethlage en Sonny Kempkes over The Batman. Deze nieuwe take op een van de meest iconische superhelden valt niet bij iedereen aan tafel even goed. We hebben het over de invloeden uit de jaren 90 en van regisseur David Fincher. We ontleden het karakter van de nieuwe edgy-ere Bruce Wayne. Vragen ons af wat Catwoman eigenlijk toevoegt aan de film. En staan tot slot nog stil bij de diepere vragen die de film over wraak en hoop probeert te stellen.

De Terugblik:

Sonny speelde de nieuwe game Elden Ring. Sinds The Witcher 3 is hij nog nooit zo verslaafd geweest aan een spel. Het is wel erg moeilijk en je krijgt weinig aanwijzingen over hoe je je staande moet houden in de gigantische open wereld maar het is het allemaal waard. Ook keek hij Kimi op HBO Max, waarin Zoe Kravitz de show steelt als een medewerker van een groot techbedrijf die tijdens haar werk een misdaad tegenkomt.

Coco ging naar de musical The Book of Mormon en vroeg zich af of de humor van deze show nu eigenlijk nog wel zo grappig is. De musical komt uit 2011 en is geschreven door de makers van South Park en weet op sommige moment het onderscheid tussen grappen maken over racisme en racisme zelf niet goed te maken. Daarnaast heeft ze ook The Incredibles (Disney+) herkeken. Die is wel zo goed als ze zich kon herinneren.

Thom speelde de reboot van Doom uit 2016. Extreem gewelddadig, superdun verhaal maar met fantastische gameplay en perfect als je even niet aan werk wilt denken. Wat ook bij dat laatste kan helpen is de Britse serie Taskmaster waarin cabaretiers tegen elkaar strijden door onbenullige taken zo goed mogelijk te doen. Heerlijk droge humor en alle seizoenen staan gratis op YouTube.

Linda keek de serie Starstruck op HBO Max over een vrouw die zonder het te weten een onenightstand heeft met een beroemdheid. Weer heerlijke Britse humor maar ook nog een mooi verhaal over relaties en liefde. Ze was ook begonnen met The Boys (Prime), een serie die zich afvraagt hoe superhelden in onze wereld zouden kunnen bestaan en tot vrij onprettige antwoorden komt. Ze vond het een originele take op het genre en kijkt uit naar het nieuwe seizoen.

De Vooruitblik:

Sonny kijkt uit naar The Unbearable Weight of Massive Talent, een nepdocumentaire waarin Nicolas Cage zichzelf speelt. Hij heeft ook zin in X een horrorfilm over een pretentieuze pornofilm in de jaren 70.

Coco heeft heel veel zin in Kenobi (Disney+) want meer Star Wars is meer beter. Ook kijkt ze uit naar het nieuwe seizoen van de steamy Netflixserie Bridgerton.

Thom verheugt zich op het tweede seizoen van Russian Doll maar moet om dat te snappen waarschijnlijk wel het eerste seizoen weer herkijken. Ook heeft hij heel veel zin in de laatste aflevering van de misdaadpodcast Mr. Big.

Linda’s vooruitkijktips werden al genoemd door andere dus ze tipte alvast het huiswerk voor de volgende keer de films van Charlie Kaufman en dan in het bijzonder Being John Malkovich, Adaptation, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Synecdoche, New York en I’m Thing of Ending Things.