92: Een boete van boa Fett

In deze aflevering praten de geeks met hun gasten Esther Crabbendam en Lieven Heeremans over The Book of Boba Fett! We vragen ons af wat deze serie toevoegt aan de Star Wars-canon, want waarom moeten we meer te weten komen over deze mysterieuze en vette bounty hunter? Ook hebben we het over het uitdijende extended universe van de franchise. Moet je straks net als bij het MCU alle series en films blijven volgen om er iets van te snappen?

De docu waar Esther de naam van kwijt was is Empire of Dreams. De podcast die Lieven tipte over The Legend of Zelda is de Soundtrack Show. En de dansfilm waar het aan het einde ineens over ging is Flashdance.

De podcastakademie vind je hier: www.podcastnetwerk.nl/

De Terugblik

Esther dook voor de Star Wars-maand van De Vierkante Ogen Show in een reeks Star Wars-docu’s. Ze raadt vooral Empire of Dreams aan (te vinden op YouTube).

Lieven genoot van JEEN-YUHS, een documentaire over Kanye West. Geeft een fascinerend inkijkje in zijn leven door het gebruik van archiefmateriaal en geeft je ook flashbacks naar de muziekcultuur van de vroege jaren 00. Hij tipt ook de game Detroit: Becoming Human waarin je als android veel keuzes moet maken. Het bijzondere aan het spel is dat je aan het eind van elk level kan zien welke keuzes andere spelers hebben gemaakt.

Thom speelde de remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening op de Switch. De game geeft lekker nostalgische Game Boy gameplay in een modern jasje. Ook keek hij The Worst Person in The World in de bioscoop. Het is alsof een Sally Rooney-boek een Noorse film is geworden en die film is erg mooi.

Linda keek The Big Leap op Disney+, een fictieserie waarin de kandidaten van een realityserie worden gevolgd. Heerlijk meta. Ook keek ze The French Dispatch van Wes Anderson. Dat vond ze lijken op een parodie op een Wes Anderson film.

De Vooruitblik

Linda verheugt zich op de volgende Star Wars-serie: Kenobi. En dat doet ze voornamelijk omdat Ewan McGregor daarin weer terugkeert als de titelrol.

Esther kijkt uit naar Elden Ring, een nieuwe game waaraan George R.R. Martin van Game of Thrones heeft meegeschreven.

Lieven heeft zin in de Vlaamse versie van Wie is de Mol: De Mol. Veel beter dan de Nederlandse die nu toch al een paar jaar wat matiger is.

Thom is benieuwd naar de fictiepodcast Maxine Miles. Deze is van dezelfde maker als het briljante The Bright Sessions dus dat belooft wat.