91: The Matrix Resurrections – glorieuze wederopstanding of popculturele zombie

In deze aflevering praat Thom met zijn gast Lennon Fokkens en Randal Peelen over The Matrix Resurrections. Dat doet hij helaas zonder zijn medegeek Linda want die kon er deze aflevering niet bij zijn. Zitten we eigenlijk wel te wachten op dit door Warner Bros. afgedwongen vervolg op de iconische filmreeks? Hoe gaat de film met zijn eigen twijfelachtige bestaan om? Zijn we blij om de oude helden weer op het scherm te zien? Vinden we de film goed? En vooral: lukt het ons om het plot überhaupt uit te leggen?

De video van Corridor Crew die Randal tipte vind je hier.

De Terugblik:

Linda belde in om toch haar terugblik te delen. Ze was naar The King’s Men, de prequel op de Kingsman-films. Het was een geinige twist op historische gebeurtenissen maar de toon wisselde te veel om echt goed te worden. Ze raadt ook Pam & Tommy (Disney+) aan, een serie over Pamela Anderson en Tommy Lee waarin de celebritycultuur van de jaren 90 heel goed te zien is.

Lennon verheugt zich nu al op het Songfestival en is zich aan het verdiepen in alle kandidaten over heel Europa. Ook is hij zich weer gaan verdiepen in de oude game/sociaal platform Habbo Hotel en kwam erachter dat hier nogal duisteren dingen op gebeurd zijn. (De docu die hij hier over tipte vind je hier.)

Randal voelt zich helemaal in sync met Ricky Gervais en geniet er de laatste tijd heel erg van om in bad met een glaasje wijn diens serie After Life te kijken, waarin Gervais een recente weduwnaar speelt die het verlies van zijn vrouw moet verwerken.

Thom keek de klassieker All the President’s Men over het Watergate-schandaal. De film is heel erg trouw aan het journalistieke proces en dat maakt het fascinerend om te kijken.

De Vooruitblik:

Linda kijkt uit naar de nieuwe Netflix true crime serie Inventing Anna met een hoofdrol voor Julia Garner van Ozark.

Lennon kan niet geloven dat het dit jaar dan eindelijk zo ver is maar de tweede Avatar film komt dit jaar uit.

Randal heeft hoge verwachtingen voor de aankomende Star Warsserie Kenobi. Niet alleen omdat Ewan McGregor er weer in zit maar vooral omdat Hayden Christensen voor het eerst sinds tijden ergens weer in te zien is.

Thom heeft eveneens hoge verwachtingen, voor de nieuwe Batman-film met Robbert Pattinson.