90: The Witcher: een wereld zonder helden

We zijn terug van onze winterstop en in deze aflevering praten de geeks met hun gasten Jurian Ubachs en Lou Barendrecht over The Witcher. De aanleiding is natuurlijk het tweede seizoen van de Netflixserie, maar ook de boeken en games komen ter sprake. Hoe kwamen we voor het eerst in aanraking met de wereld van The Witcher? Wat maakte de derde game zo bijzonder? En is het erg dat de serie soms wat afwijkt van de boeken? Natuurlijk stellen we ook de vraag: hoe zit het politieke systeem van deze wereld eigenlijk in elkaar?

De Terugblik

Jurian was gecharmeerd door de nieuwe Pixarfilm Encanto (Disney+). Fijne muziek, goede cast en soms een tikje voorspelbaar maar als je je cynisme uitzet komt dat wel goed. Ook speelde hij Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction maar die kan hij helaas niet aanraden. Prima shooter maar helaas erg repetitief.

Lou is zichzelf aan het opleiden tot Dungeonmaster en las daarom het Player’s Handbook van de vijfde editie van Dungeons & Dragons. Nu kan ie niet wachten om deze nieuwverworven kennis toe te passen in het spel.

Thom keek de nieuwe Koreaanse serie Silent Sea (Netflix). Hoewel de serie spannend en goed geschoten is rammelt het science-gedeelte van deze ‘scifi’-serie aan alle kanten. Prima om ziek op de bank weg te kijken maar geen aanrader voor als je je suspension of disbelief snel kwijtraakt. Ook keek hij The Eternals (Disney+), de Marvelfilm die helaas geen keuze lijkt kunnen te maken tussen een karakterstudie van haar helden en spannende actiefilm. Daardoor lukt het allebei niet.

Linda raadt Bombshell aan, een verfilming van het verhaal van de Fox News-presentatrices die de oprichter van die zender ten val brachten. Goede en belangrijke film (zeker na de onthullingen van BOOS afgelopen week) die je bijna sympathie laat hebben met de toch extreemrechtse hoofdrolspelers. Daarnaast keek ze ook de serie Yellowjackets (Showtime). In deze kruising tussen Bring it On en Lord of the Flies storten middelbare scholieren neer in de wildernis en moeten ze zien te overleven.

De Vooruitblik

Jurian kijkt uit naar het nieuwe seizoen van Mocro Maffia (Videoland) en daarop aansluitend de nieuwe podcast Videotake waarin elke aflevering besproken gaat worden.

Lou is de afleveringen van het tweede seizoen van Euphoria (HBO) aan het opsparen zodat ze die in een keer kan bingen. Ook gaat ze het nieuwe seizoen van Star Trek: Discovery kijken, niet omdat ze die nou per se zo goed vindt maar omdat ze een Trekkie is.

Thom kijkt uit naar bioscopen en dan in het bijzonder Matrix: Resurrections – wat ook gelijk het huiswerk voor de volgende aflevering is.

Linda gaat het nieuwe seizoen van Dexter kijken omdat ze daar eigenlijk best goede dingen over heeft gehoord. Daarnaast gaat ze smullen van seizoen 2 van de realityserie Cheer (Netflix).