87: Legally Blonde: De geboorte van een feminist

In deze aflevering praten de geeks met Zahra Boufadiss en Coco Fuhri Snethlage over Legally Blonde. Deze eeuwig herkijkbare comedy is een van Linda’s favoriete films dus hoog tijd om hem een keer te bespreken. Hoe realistisch is de rechtsgang in deze film eigenlijk? We vragen het aan strafrechtadvocaat Zahra. En wat maakt de film zo grappig? Wie zijn onze favoriete personages? En was de sequel nou echt nodig?

De Terugblik:

Zahra keek het belangrijke Dopesick op Disney+, een serie over hoe de superverslavende drugs Oxycontin in de markt werd gezet. Ook is ze begonnen aan het nieuwe seizoen van Narcos-spin-off Narcos Mexico (Netflix).

Coco genoot van de harde scifi in het boek The Three-Body Problem van de Chinese schrijver Liu Cixin. Daarnaast raadde ze ook de Netflix-animatieserie Arcane aan, gebaseerd op de populaire game League of Legends.

Thom ging naar Spencer: de nieuwe biopic over prinses Diana, en vond het fantastisch. Kristen Stewart verdwijnt in haar rol. Ook keek hij Sunshine uit 2007, een bloedstollende skiff-thriller met hoofdrollen voor Cillian Murphy en Chris Evans.

Linda was naar House of Gucci en vond het matig. De acteurs spreken met gekke Italiaanse accenten en het voelt een beetje alsof je drie uur lang naar Kylo Renn en Lady Gaga aan het kijken bent. Ze is ook bezig met een Spiderman-marathon en daarin viel het op dat Andrew Garfield’s Spiderman een beetje een incel is.

De Vooruitblik:

Zahra verheugt zich op het derde seizoen van Undercover (Netflix).

Coco is aan het genieten van de nieuwe Amazonserie The Wheel of Time. (Je kan horen wat Thom en Linda hier van vinden in onze laatste bonusaflevering.)

Thom wacht gespannen af voor het laatste seizoen van The Expanse (Prime) en hoopt dat ze het niet gaan Game-of-Thronesen.

Linda kijkt uit naar Always Jane op Prime en The Shrink Next Door op AppleTV+.