86: Brooklyn Nine-Nine is moeiteloze erwtensoep

In deze aflevering praten de geeks met Iris Verhulsdonk en Natasha Vieleers (helaas door ziekte op afstand) over Brooklyn Nine-Nine. De langlopende comedyserie is helaas afgelopen dus tijd voor een terugblik. Wat maakte de show zo grappig? Wie zijn onze favoriete karakters? Maar we vragen ons ook af hoe het is om in tijden van BLM en ‘defund the police’ te lachen om politieagenten. Hoe gaat de serie hier zelf mee om?

De Terugblik:

Natasha raadt het tweede seizoen The Morning Show van Apple TV+ af. Na een sterke start in het eerste seizoen is het nu helaas niet meer om aan te kijken. Ook keek ze Arcane (Netflix), en serie gebaseerd op de game League of Legends. Je snapt het misschien niet helemaal als je de game niet speelt maar de animatie is wel prachtig en het verhaal leuk.

Iris keek het nieuwe seizoen van Atypical (Netflix). Ondanks haar scepsis bij eerder seizoenen vond ze die nog wel goed. Helaas lijkt in het nieuwe seizoen de karakterontwikkeling van de hoofdpersoon een beetje op te zijn. Ze genoot wel van Muppet Treasure Island (Disney+) het was echt hardop lachen en genieten en Tim Curry als Long John Silver is heel fijn.

Thom speelde voor de tweede keer Hollow Knight (Xbox Gamepass) waarin je als klein insecten ronddoolt door een prachtige vervallen wereld. De game is kan wel heel lastig worden. Ook keek hij de Marvelfilm Shang-Chi (Disney+) en hoewel die sterk begon zat hij aan het einde van de film toch net op zijn telefoon te scrollen omdat het saai werd.

Linda keek Cruella (Disney+) en genoot erg van de performance van de Emma’s (zowel Stone als Thompson) en vond het design van de sets en kostuums echt fantastisch. Ook tipte ze The Young Pope (Netflix) een hallucinante serie waarin Jude Law een jonge Amerikaanse paus speelt.

De Vooruitblik:

Iris kijkt uit naar het tweede seizoen van de Netflixserie Space Force én het tweede seizoen van nog een Netflixserie: The Witcher.

Thom heeft gezonde spanning voor de live-action serie van Cowboy Bebop (Netflix).

Linda tipt The Wheel of Time (Prime) voor fantasy-fans.