84: Disneyprinsessen: verderfelijke ideeën maar wel goed gedaan


Er zit helaas wat storing in de aflevering. Sorry!

In deze aflevering praten de geeks met hun gasten Marie Lotte Hagen en Jules de Keiser over Disneyprinsessen. We hebben het over de al dan niet aanwezige nostalgie naar onze jeugd bij het kijken van deze films en hoe we het nu met volwassen ogen zien. Want met Frozen leek zelfs Disney wel in te zien dat die films van vroeger nu eigenlijk niet meer kunnen. We hebben het over representatie, want kan er wel een Disneyprinses voor iedereen zijn? Hoe maken ze die muziek zo catchy? En wat is er aan de hand met al die missende moeders?

De Terugblik:

Marie-Lotte was naar de première van de speelfilm van de fantastische serie Anne+ en werd er emotioneel van. De film zit vol toffe representatie van alle soorten queer mensen. Gaat dat kijken!

Jules was ook naar Anne+ maar raadde daarnaast ook de aflevering van Beste Zangers (NPO) met Belle Perez aan. Ook keek hij naar Boerderij van Dorst (ook NPO) waarin Raven van Dorst BN’ers interviewt op diens boerderij. De beste aflevering is met Emma Wortelboer en Maarten van Rossum (die elkaar duidelijk niet mogen).

Thom lanceerde een nieuwe podcast, Alle Geschiedenis Ooit, en kreeg er heel veel leuke reacties op. In elke aflevering wordt een goed verhaal uit de wereldgeschiedenis verteld. Ook ging hij naar The Last Duel, de nieuwe film van Ridley Scott. Een krachtige historische drama over de positie van vrouwen in de 14e eeuw. Maar pas wel op voor twee erg onprettige verkrachtingsscene’s.

Linda keek het derde seizoen van de populaire Netflixserie Sex Education. Het is nog steeds een leuke serie maar het schiet hier en daar helaas te kort met de seks educatie. Ook keek ze het derde en laatste seizoen van Pose (ook Netflix) ook deze is weer goed maar misschien is het einde net te hoopvol.

De Vooruitblik:

Marie-Lotte Kijkt uit naar de Nederlandse versie van het boek Assepoester en het Glazen Plafond dat door haar en haar Damn Honey-partner Nydia vertaald is.

Jules heeft erg veel zin in de herfst, het nieuwe album van Adele en zijn aankomende bezoek aan de Efteling. Iedereen is het erover eens dat deze drie dingen erg goed bij elkaar passen.

Thom is net begonnen aan de bizarre RPG Disco Elysium en kan niet wachten hier verder mee te gaan.

Linda kijkt ook uit naar de herfst en dan specifiek naar de Halloween filmcollectie op Disney+ met films als Frankenweenie en Muppets Haunted Mansion.