83: Het meedogenloze ongemak van The White Lotus

In deze aflevering praten de geeks met hun gast Emma Curvers over The White Lotus (2021), de tragikomische HBO-serie die ze verrassend goed vonden. We praten over de thematiek: privilege, transactionele relaties en werken in de service-industry. Met wie identificeren we ons en werken we zelf eigenlijk hard? We roemen de sfeer, de muziek en de serie als geheel. Daarnaast vertelt Emma hoe het is om als televisierecensent en cultuurjournalist te werken.

De Terugblik: 

Emma kreeg een streamer van Succession S03. Ze mag geen plotpunten weggeven maar kan wel zeggen dat het heerlijk is. Ze verveelde zich bij Sex Education (Netflix), de serie voelt soms prekerig.

Linda geeft een bindend kijkadvies voor Kevin Can F* Himself (Prime), dat ze zelfs een van de beste series van dit jaar noemt. De serie is zowel metakritiek op seksistische sitcoms als een spannende dramaserie. Uiterst origineel en goed gedaan. Daarnaast tipt ze A Simple Favor (Prime), een film uit 2018 met Blake Lively en Anna Kendrick die fijn is om lekker weg te kijken.

Thom keek de nieuwe scifi-serie Foundation (Apple TV), die interessant is om naast Dune te kijken. Elk shot is prachtig, maar na de eerste aflevering is hij toch nog niet verkocht. Ook speelde hij Rimworld, waarin je de overlevenden van een crash op een planeet moet micromanagen.

De Vooruitblik: 

Linda verheugt zich op Modern Love S02 (Prime), korte liefdesverhalen gebaseerd op de populaire gelijknamige rubriek in The New York Times.

Emma ziet uit naar de nieuwe horrorserie Midnight Mass (Netflix) en naar Squid Game (Netflix), naar horen zeggen een mix van Parasite en Battle Royale.

Thom heeft zin in het derde seizoen van What We Do In The Shadows (FX) én in zijn eerste Dungeons & Dragons-sessie.