81: The Truman Show en constant gestreamd worden


In deze aflevering praten de geeks met hun gasten Nicolaas Veul en Lieven Heeremans over The Truman Show (1998) en over Nicolaas’ project Super Stream Me (2015) waarin hij en Tim den Besten zichzelf 24 uur per dag streamden. Wat doet dat met je? Wat is privacy eigenlijk? We hebben het over The Truman Show-waan en over de verschillen met sociale media en vloggen. Welke verantwoordelijkheid hebben kijkers ?

De terugblik:

Lieven speelde met heel veel plezier Star Wars Jedi: Fallen Order op zijn gloednieuwe Playstation. Daarnaast keek hij fout maar lekker naar Clarkson’s Farm (Amazon Prime).

Nicolaas genoot tijdens het eten van seizoen 6 van RuPaul’s All Stars (Netflix). Nine Perfect Strangers (Prime) met Nicole Kidman vond hij niet perfect, maar het pakt je wel. Hij raadt iedereen de aflevering met Alok Vaid-Menon van The Man Enough Podcast aan.

Linda keek naar Never Have I Ever (Netflix) een highschoolserie zoals ze ze fijn vindt, maar dan moeiteloos intersectioneel. The Chair (Netflix) met Sandra Oh is een absolute aanrader voor iedereen die wel eens op een geesteswetenschappelijke opleiding heeft rondgelopen. Het is niche, maar voor wie die wereld kent is het onwijs grappig herkenbaar.

Thom las The Three-Body Problem, de Chinese sciencefiction die al eerder in deze podcast genoemd is. Harde wetenschap, maar helaas is de auteur het plot vergeten. Alleen aan te raden als je van de wetenschappelijke kant houdt. Suicide Squad vond hij een perfecte film om brak te kijken.

De vooruitblik:

Nicolaas kijkt uit naar de première van zijn nieuwe documentairereeks 100 dagen in je hoofd, vanaf 21 oktober op NPO3. Hij heeft ook zin in het derde seizoen van Succession (HBO). Ook hoorde hij goede dingen over The White Lotus (Netflix), al kon hij even niet op die naam komen.

Linda vond het laatste seizoen van Downton Abbey heel slecht en heeft daarom zin de gehele serie opnieuw te kijken. Daarnaast ziet ze uit naar een nieuw seizoen van Sex Education (Netflix, vanaf 17 september), met de waarschuwing dat niet alle informatie feitelijk juist is.

Thom heeft zin in Dune – waar we de volgende aflevering over gaan praten – en in het Podcastfestival, dat van 23 tot en met 26 september plaatsvindt in achtereenvolgens Groningen, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht.

Lieven is toch wel benieuwd naar The Many Saints of Newark, de prequelfilm van The Sopranos en de terugkeer van Abba als hologrammen.