75: Dinovertier in Jurassic Park

In deze aflevering praten de geeks met hun gasten Michiel Baas en Sicco de Knecht over Jurassic Park. Wat is het toch aan die dino’s dat ze ons zo fascineren? Alhoewel, was die fascinatie niet meer iets van de jaren 90? We hebben het over de baanbrekende CGI van het eerste deel, het nostalgische spektakel van de reboots, en natuurlijk over regressieve genderpolitiek.

De terugblik:

Sicco had voor weinig anders dan tijd dan Harry Potter. Bij De Vierkante Ogen Show gaan ze nu door alle boeken en films heen.

Michiel keek de Japanse serie Alice in Borderland (Netflix) een mix tussen Battle Royale en Sword Art Online. Ook las hij het nieuwe boek van Nobelprijswinnaar Kazuo Ichiguru, Klara and the Sun. Een meesterlijk geschreven verhaal over een vriendschap tussen een meisje en een Kunstmatige Intelligentie.

Thom werd erg ongemakkelijk van Shiva Baby. Een film over een college drop-out die op een begrafenis haar ex en sugardaddy tegenkomt. Perfect als je 80 minuten lang paniek wilt ervaren. Hij was niet onder de indruk van de finale van de Falcon and the Winter Soldier (Disney+).

Linda genoot van The Serpent (Netflix), een serie over een moordenaar die rondreizende hippies dood met een glansrol voor een Brit die een Nederlander probeert te spelen. Ook keek ze Six Minutes to Midnight, een WWII spionagefilm met de fantastische Eddy Izzard en dame Judi Dench.

De Vooruitblik:

Sicco kijkt uit naar Ferry, een spin-off van Netflix-serie Undercover. Hij is ook erg benieuwd naar de Dinocast, een nieuwe podcast waarin Gijs Rademaker en Maarten van Rossem het hebben over dino’s?

Michiel gaat op Apple TV+ kijken naar de serie The Mosquito Coast, de tweede verfilming van een boek van Paul Theroux. Ook kan hij niet wachten op Star Trek: Picard maar dat duurt helaas nog even.

Thom kan niet wachten op de remaster van Mass Effect, een gameserie waar hij zijn pubertijd mee door is gekomen.

Linda gaat Self-Made Man kijken, een nieuwe webserie van de makers van Anne+. Ook gaat ze beginnen aan Avenue Five, een comedy over een ruimtecruiseschip dat van koers raakt.