68: De avonturen van Baby Yoda en Daddy Mando


In deze aflevering praten de geeks met hun gast Esther Crabbendam over seizoen 2 van The Mandalorian. De serie maakte voor iedereen de verwachtingen waar, alle geeks zijn enthousiast, maar er is toch onenigheid over vernieuwende waarde versus comfortabel ronddolen in het StarWars-universum. Bracht Mando balans in het fandom, en is zulke balans eigenlijk wel wenselijk? Daarnaast praten we over de achtergrond van de personages, waarbij we lang ingaan op Din Djarin en volgzaam zijn aan vage religies.

Let op! Spoilers!

De terugblik

Esther keek de Disney/Pixar-film Soul, die haar Inside Out-vibes gaf. Met haar podcast De Vierkante Ogen Show maakte ze er een special over. Ze raadt ook Ratatouille the Musical (YouTube) aan, een hilarische musical ontstaan op TikTok.

Linda was verrast door Feel Good (Netflix), een serie over een lesbische komiek die zich niet goed voelt. Good Trouble (Videoland) is een typische twintigersshow, een soort woke Melrose Place die zeer geslaagd omgaat met hedendaagse thema’s als Black Lives Matter. Ze volgde Sonny’s tip van de vorige keer op en genoot van Bridgerton (Netflix), een kruising tussen Downton Abbey en Gossip Girl die ontaardt in stomende boeketreeksseks.

Sidney zag vier recent uitgekomen films. Het horror-achtige Spontaneous gaat over mensen die spontaan beginnen te ontploffen. Love and Monsters is onterecht onder de radar gebleven want dit grappige, simpele, originele verhaal is zeer de moeite waard. Hij omschrijft VFW (Veterans of Foreign Wars) als “The Expandables gemaakt door John Carpenter”, en vond het prettig over-the-top. Tot slot tipt hij de charmante komedie Big Time Adolescence, vooral vanwege de improvisatie van de acteurs.

Thom speelde Spiritfarer, een mooi gemaakte game waarin je bootman op de rivier Styx wordt en vooral aan relaties moet werken. WonderWoman 1984 kan je volgens hem beter overslaan: voorspelbare jaren 80, helaas zonder feminisme.

De vooruitblik

Esther heeft zin in seizoen 2 van Sex Education (Netflix, voorjaar 2021) omdat ze van het eerste seizoen zo heeft genoten. Ze wil ook graag een Playstation 5 zodat ze Hogwarts Legacy kan spelen.

Linda verheugt zich op seizoen 2 van Cobra-Kai dat nu klaarstaat op Netflix, maar moet eerst het foute maar heerlijke S04 van Chilling Adventures of Sabrina afkijken.

Sidney heeft Woof of Snow Hollow al gezien, een film die Netflix deze week releaset. Hij wil graag weten of de luisteraars hem net zo leuk en quirky vinden als hij. Daarnaast ziet hij uit naar de serie Clarice, uiteraard een spin-off van Silence of the Lambs, vanaf 11 februari op CBS All Access.

Thom zit klaar voor WandaVision, de eerste Marvelserie op Disney+ die vanaf 15 januari beschikbaar is.