67: De eenzame kerst-kerstspecial


In deze aflevering praten de geeks met hun gast Natasha Vieleers over alleen zijn tijdens kerst. K1unnen films je je minder eenzaam laten voelen? We bespreken vijf films in dit thema, eerst een voor een en later overkoepelend. De eerste, It’s a wondeful life, is een echte kerstklassieker. Maar waarom eigenlijk en hoe zit het met de kerstboodschap? Is Die Hard nu wel of geen kerstfilm? De charmante John McClain (Bruce Willis) heeft in iedere geval de geek-harten gestolen. Yippeekiyay enzo… Over Scrooged zijn we minder tevreden. De ultieme kerstfamiliefilm is misschien wel Home Alone, de fantasie van iedere 8-jarige – en sommige volwassenen – die liever een kerst zonder vervelende familieleden beleeft en graag veel ijs eet. De laatste film die aan bod komt draait om geile incel-tieners die hun babysitter begeren: Better Watch Out.

De terugblik:

Natasha was teleurgesteld over het nieuwe seizoen van Fargo (Netflix) en las de amusante murder mystery The Thursday murder club van Richard Osman.

Thom was blij verrast dat The Legend of Korra nu ook op Netflix staat en dook nostalgisch in het nieuwe Pokemon spel.

Linda luisterde GothRecht, herkeek Heartbreak High (Netflix), spacete op Dolly Parton’s Christmas on the Square (Netflix) en ging, omdat de liefde met Ryan Murphy nu wel echt voorbij is, zonder date naar The Prom (Netflix).

Sidney voer mee met Tom Hanks in Greyhound (Apple TV), genoot van acteerlegende Nicholas Cage in de Predator-rip off Jiu Jitsu (Apple TV) en luisterde naar Stephen Fry’s Great Leap Years.

De vooruitblik:

Sidney verheugt zich op de vele Star Wars en Marvel projecten die Disney aankondigde tijdens de Investor’s Day en hoopt nog voor de kerst een 1/6 scale Darth Vader figuur te ontvangen van Hot Toys.

Thom zit al klaar voor het nieuwe seizoen van The Expanse (Prime Video), gebaseerd op de boeken die hij las maar ook weer vergeten is.

Natasha zwijmelt weg bij de gedachte aan Succession seizoen 3 (HBO), heeft zin in de nieuwe Loki tv-serie (Disney Plus) en kan – volgens haar als enige ter wereld – eigenlijk niet wachten op Scream 5.

Linda heeft alle afleveringen van Slag Wars opgespaard, een realityserie waarin cultpornosterren the CockDestroyers een opvolger zoeken. Daarnaast raadt ze de kerstshows van Pride TV aan – ze is zelf te gast op Tweede Kerstdag.