66: Groundhog Day en Groundhog Day-achtige films

In deze aflevering praten de geeks met hun gast Sonny Kempkes over Groundhog Day en andere Groundhog Day-achtige films: Edge of Tomorrow, See you Yesterday, Happy Death Day en Palm Springs om precies te zijn. Zijn deze films een eigen genre of is de tijd-loop een trope die in verschillende genres gebruikt kan worden? De geeks vragen zich af of het niet fijn zou zijn om consequentieloos te leven maar komen al snel tot de conclusie dat daar dan allemaal vervelende ethische dilemma’s bij komen kijken. Want mag je al je voorkennis gebruiken om mensen het bed in te praten bijvoorbeeld? Daarnaast komen overpeinzingen omtrent het absurdisme van Albert Camus, de vraag of Andy Samberg de Bill Murray van onze generatie is en coronaloops aan bod.

De Terugblik:
Sonny ging naar de bios en keek daar Freaky waarin Vince Vaughn bezeten is door een tienermeisje en Monster Hunter, een film met beter mensenkatten dan in Cats en een goede rol voor Mila Jovovich.
Thom begon aan het door Ethan Hawke geschreven The Good Lord Bird (Showtime) waarin hij ook briljant de hoofdrol speelt, helaas is de serie verder weinig boeiend. Pepijn Lanen’s (Faberyayo) nieuwe fictiepodcast Gothrecht (VPRO) combineert succesvol alledaags kantoorleven, een hiphop-musical en zombies. Georgina Verbaan speelt de hoofdrol.
Linda  op aanraden van vriend van de show Lars Pasveer The Undoing (HBO) met Hugh Grant en Nicole Kidman maar kon maar moeilijk aan Kidman’s nieuwe gezicht wennen. Lars raadde ook The Third Day (HBO) aan, een serie over een mysterieus eiland waar Jude Law in een Midsommar achtige situatie terecht komt.
Sidney raadde Ridley Scott’s (Alien, Blade Runner) nieuwe serie Raised by Wolves aan. Het lijkt qua thematiek erg op Promotheus en Blade Runnes door de aanwezigheid van intelligente robots maar is toch genoeg zijn eigen ding. Hij keek ook Des (ITV) een goed gemaakte serie over een seriemoordenaar in het Londen van de jaren 80.

De Vooruitblik:
Sonny kijkt uit naar Bridgerton (Netflix) een Brits kostuumdrama over de vroege 19de eeuw. De door George Clooney geregisseerde scifi film The Midnight Sky en Run een thriller met Sarah Paulson gaat hij in de bioscoop kijken.
Thom verheugt zich met vele andere op de game Cyberpunk 2077. Hopelijk kan deze de hype waar maken.
Linda raadt Kaas de nieuwe podcast van Lieven Heeremans en Joppe Gelderloos aan voor als je van, nou ja, kaas houdt. Daarnaast heeft ze ook goede dingen gehoord over de Saved by the Bell sequel/reboot/ding die de blinde vlekken van de originele serie niet over het hoofd ziet.
Sidney verheugt zich op alle films die niet alleen in de bioscoop maar ook op HBO Max uit gaan komen. Black Mirror: Death to 2020 wordt een stand alone aflevering van de bekende diatonische serie waarin Hugh Grant een historicus uit de toekomst speelt die terugblikt op 2020.