65: Een aflevering over The Princess Bride, niet The Princess Diaries


In deze aflevering praten de geeks met hun gast Flora Woudstra Hablé over de fantasyfilm The Princess Bride, niet te verwarren – zoals Linda deed – met The Princess Diaries. Voor wie is deze film gemaakt en waarom is de titel zo misleidend? Er zijn veel inconceivable tales over het productieproces, Sidney vertelt er één, over André the Giant. Is dit een postmoderne film? (Spoiler: nee.) Wat is true love en waarom trappen stelletjes er nog steeds in? De geeks stellen vast dat Buttercup een MacGuffin is. Er is discussie over de videotheek en the long tail, en uiteraard over hoe het gifbekerspel te spelen.

De terugblik:

Flora vond Animaniacs (Hulu) zeer geslaagd want helemaal in de spirit van de oorspronkelijke serie uit de jaren 90.

Linda was blij dat het langverwachte The Crown S04 (Netflix) niet teleurstelde. Daarna voedde Netflix haar verslaving aan het drama van Diana door allemaal docu’s aan te blijven bieden. Sidney onderbreekt haar voor een sappige anekdote over hem en Diana. De Zaak Mulder is de spannende nieuwe roman van Barry Smit. Het is een rechtbankdrama uit de jaren 30, heel netfix-y geschreven.

Sidney begint met een cliffhanger naar het einde van de aflevering. Daarnaast keek hij de rampenfilm Greenland. Best slecht, clichés (een meteoor op weg naar de aarde) maar met goede specialeffects, een aanrader voor kerst met de fam.

Thom zag eindelijk The Lord of The Rings: The Fellowship of the Ring in de bioscoop. Vet, bombastisch en met grote ogen staren. Hij worstelde zich ook door het indrukwekkende Dune. Dit boek is dik en langdradig, en je hoeft het niet te lezen voordat de film uitkomt, maar het is een rijke antropologische schets. Extra tip: de Xbox Game Pass biedt nu alle EA games aan, dus ook alle Star Wars, waaronder Jedi: Fallen Order dat zich vijf jaar na Revenge of the Sith afspeelt.

De vooruitblik: 

Flora is op zoek naar tips, stuur ze haar vooral via Instagram @officialflora.

Linda heeft zin in Betty, reeds uit op HBO, over skatende meisjes.

Sidney verheugt zich op de Lego Star Wars Holiday Special op Disney+ en op Marvel 616 op Disney+.

Thom kijkt uit naar de animatie Wolfwalkers, nu in de bioscoop.