64: Geloof, hoop en liefde in Deep Space Nine

In deze aflevering praten de geeks met hun gast Aafke Romeijn over Star Trek: Deep Space Nine. Wat maakt deze Star Trek serie zo anders dan de anderen? We hebben het over de vaste setting, complexe geopolitiek en de imperfecte karakters. We staan ook stil bij de zeer diverse cast maar ook de misschien toch wat antisemitische trekjes van de Ferengi. En hoe zit het met de relatie tussen religie en wetenschap?

De Terugblik:

Aafke: Star Trek: Voyager en The Original Series (beiden op Netflix) worden elke dag gekeken. De Nederlandse historische roman De Ommegang van Jan van Aken is een spannend avontuur.

Thom: Hades is een fantastische game waarin je moet zien te ontsnappen aan de god van de onderwereld. Gone Girl (Netflix) was beter dan hij zich kon herinneren.

Linda: De Netflixserie Queens Gambit is prachtig maar stapt misschien net te makkelijk over het racism en seksisme van de jaren 60 heen. Fantasy Island is een beetje trash, maar het is wel fijne trash.

Sidney: The Undoing op HBO is een goede thriller met Nicole Kidman en Hugh Grant. Lovecraft Country (ook HBO) is ondanks de wisselend kwaliteit toch het kijken waard.

De vooruitblik:

Aafke: kijkt uit naar Mijn Lieve Gunsteling, de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld.

Thom: verheugt zich op de rest van het tweede seizoen van The Mandalorian (Disney+).

Linda: kijkt direct na de opname de seizoensfinale van Undercover (Netflix) en luistert dan de nabeschouwing in De Vierkante Ogen Show.

Sidney:begint aan het tweede seizoen van His Dark Materials (HBO).