63: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy: ‘een leuke film’

In deze aflevering praten de geeks met hun gast Iris Verhulsdonk over de ultieme geek-film The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Hoewel, ultieme geek-film? Het antwoord op die vraag levert Linda de grootste shock van het jaar op. Wat vinden de geeks van de film? Moet je cultureel kapitaal bezitten om de humor te kunnen begrijpen? Helpt het als je Monty Python-fan bent? En wat heb je eigenlijk aan die handdoek? Arthur Dent blijkt eigenlijk maar een naar mannetje, maar Marvin de depressieve robot is een echte held en het antwoord op het leven, het universum en alles blijkt helemaal geen 42 te zijn, dus: So long and thanks for all the fish.

De terugblik:

Thom: Aquaman (Netflix) was een gok omdat Thom niet van de DC films houdt, maar deze was heel erg leuk. Anime Akira stond al langer op zijn lijstje en bleek zowel verwarrend als prachtig.

Sidney: keek al uit naar Borat Subsequent Movie Film (Amazon Prime Video) en dat viel niet tegen. Over de vraag of de film racistisch is ontstaat een debat en is de film eigenlijk feministisch? Het soort typetjes dat Adam Sandler in Hubie Halloween (Netflix) speelt doen het voor Sidney niet.

Iris: besloot de lockdown te verlichten door eindelijk Paddington te kijken en dat was een goede keuze. Ook speelde ze het door Studio Ghibli geanimeerde Ni no kuni (van Bandai) dat je op bijna alle platforms kunt spelen.

Linda: genoot van de mooi gemaakte docureeks Cannabis (NPO Start). The Seventh Function of Language van Laurent Binet is hilarisch voor mensen die iets weten van poststructuralisme. Bij gebrek aan een boek kocht ze Frankenstein van Mary Shelley op het station en was ze verbaasd over hoe toegankelijk het geschreven is en hoeveel het verhaal afwijkt van de filmversies die we kennen.

Vooruitblik:

Thom: In de nieuwe lockdown pakt Thom zijn hobby van het beschilderen van Warhammer miniaturen en hij gaat de klassiekers The Shining en Total Recall in de bioscoop kijken.

Sidney: kijkt uit naar deel twee van Taschen’s The Star Wars Archives en de audioversie van Stephen Fry’s Troy.

Iris: verheugt zich op het vierde hoofdstuk van The Chilling Adventures of Sabrina en de Dolly Parton Christmas Carol op Netflix.

Linda: besluit dat onze Dune-aflevering een The Mandalorian-aflevering wordt omdat ze niet kan wachten op het nieuwe seizoen.