62: Halloween Special: de lust naar walging

In deze aflevering praten de geeks met hun gast Stella Bergsma over goede horror. Hoe belangrijk is gore en het bovennatuurlijke voor het genre? Waarom kijken we? Is identificatie noodzakelijk of is juist desidentificatie een reden om te kijken? We blijken martelen saai te vinden, en de benaming ‘elevated horror’ stom. Huiswerk voor deze aflevering waren de films Hereditary, Midsommar, Martyrs, The Fly en The Babadook.

Laat vooral Stella weten wat jouw favoriete horrorfilms en -scènes zijn.

De terugblik:

Stella: I May Destroy You (HBO) is verrassend goed gemaakt. Ze raadt muziek aan: Louis Cole is een multi-instrumentalist die funk speelt. En wat te denken van de Duitse technofanfareband Meute?

Sidney: The Walking Dead: World Beyond (Amazon Prime) is niet heel erg goed, want het lijkt op de voorgaande TWD-series, maar is toch de moeite van het kijken waard. Vampires vs The Bronx is charmant en leuk, vrij simpel ook in symboliek.

Linda: Julie & The Phantoms (Netflix) is vrolijke, pretentieloze feel-good tv. Homecoming (Amazone Prime) is een integrerende serie waarbij je je afvraagt wat er gaande is.

Thom: Scream Queen (in Eye) is een erg mooie documentaire die je anders laat kijken naar Nightmare On Elmstreet II. A Life On This Planet (Netflix) is volgens Thoms vriendin de ergste horrorfilm, maar Thom vindt deze docu met David Attenborough minder een waarschuwing (luister in dit kader deze afl van Onder Mediadoctoren).

Ook ter sprake komt The Boys In The Band (Netflix), een remake met dezelfde cast als het gelijknamige theaterstuk. Linda het afgezet vanwege het over-acteren, Sidney kon het kijken zonder daar last van te hebben maar raadt toch eerder de originele film aan.

De vooruitblik:

Linda: The Witches (28 oktober) in de bioscoop en op HBO.

Stella: Candyman (2021) in de bioscoop.

Sidney: Borat 2 (23 oktober) op Amazon Prime en Russell T. Davies’ It’s a Sin (2021).

Thom: de game Luigi’s Mansion.