61: The dude abides: de apolitieke troost van The Big Lebowski

In deze aflevering praten de geeks met hun gast Armen Hakhverdian over The Big Lebowski. De film was geen kaskraker maar werd wel een culthit. Wat is de aantrekkingskracht? We bespreken of het nou een stonerfilm is en welke levensfilosofie The Dude aanhangt. Onze favoriete Lebowski-quotes komen voorbij en we debatteren over de vraag in welk genre de film thuishoort. Wat is de relatie tussen TBL en The Doors? Kun je eigenlijk wel alleen bowlen? En scoren we uiteindelijk die In&Out Burger?

Klik hier voor de aflevering van de StukRoodVlees-podcast over Brexit vol Lewoski-quotes.

De terugblik:

Thom: Enola Holmes (Netflix) met Millie Bobby Brown en Henry Cavill al seen verassend leuke Sherlock Holmes. Antebellum (bioscoop), een tegenvaller van Janelle Monáe.

Armen: Civilization VI, vechten in Byzantium met Galliërs. Sic semper tyrannis. Lost (Videoland): een rewatch naar aanleiding van de The Storm, een Lost herkijk-podcast van de makers van A Storm of Spoilers.

Sidney: Jurassic World Camp Cretaceous (Netflix) animatie, maar niet alleen voor kinderen. Utopia (Prime Video NL), een bijzonder goede remake van de Engelse serie uit 2013 over een mystrieus stripboek dat virusuitbraken voorspelt.

Linda: Years and Years (BBC) een sciencefiction serie die de beslommeringen van een familie volgt in een wereld die voortbouwt op de onze. Vijf sterren. Killing Eve (Videoland) vrouwelijke terroristen en terroristenjagers.

Vooruitblik:

Linda: The Haunting of Bly Manor vanaf 9 oktober op Netflix, een vervolg op The Haunting of Hill House.

Sidney: The Boys in the band, een remake van de verfilming van het toneelstuk met Zachary Quinto en Jim Parsons, vanaf 30 september op Netflix. Star Trek: Discovery, het nieuwe seizoen van de omstreden Star Trek-serie staat op 16 oktober op Netflix.

Thom: Zack Snyder’s Justice League komt helaas in 2021 op HBO Max.

Armen: The Mandalorian seizoen 2, vanaf 30 oktober op Disney+.