60 Vadertje tijd: Tenet en de kracht van de bioscoop

In deze aflevering praten de geeks met hun gast Lieven Heeremans over Tenet. De nieuwste Christopher Nolan moet echt in de bioscoop gezien worden om hem volledig te ervaren. Maar waar de film de kijker zintuigelijk overrompeld laat het intellectueel misschien wat te wensen over. We praten over ellenlange expositie en verwarrende plotpunten maar ook over het ‘bijzondere’ accent van Kenneth Branagh en de toegevoegde waarde van karakters zoals moeder Kat. Natuurlijk hebben we het ook over hoe de film vergelijkt met Nolans andere werk en hoe de auteur dood is.

De terugblik
Linda: Okja (Netflix) van Bong Joon Ho is absurd, leuk, en hartverwarmend. Away (ook op Netflix) is precies wat je niet van een scifi serie wilt: een sentimenteel drama over familie.
Lieven: HBO’s I May Destroy You laat een andere kant van Londen zien. Bij de film Berlin Alexanderplatz hadden ze het laatste half uur mogen schrappen.
Sidney: Charlie Kaufman’s I’m Thinking of Ending Things (Netflix) moet je snappen om hem goed te vinden. The Babysitter is een leuke actiehorror op Netflix, het vervolg The Babysitter: Killer Queen is helaas minder.
Thom: Hellblade: Senua’s Sacrifice (Xbox Game Pass) is een intense en bijzonder game over een psychose in vikingtijden. De originele Suspiria ziet er prachtig uit maar is verder een beetje saai.

De vooruitblik
Linda: Undercover seizoen 2 op Netflix.
Thom: Dune van Denis Villeneuve.
Lieven: Voor de mensen met omgekeerde polariteit: Watchmen en Westworld.
Sidney: Raised by Wolves de nieuwe HBO serie van Ridley Scott en het einde van The Walking Dead.