59 Vroem en boem: Mad Max en het patriarchaat

In deze aflevering praten de geeks met hun gast Dan Hassler-Forest over de Mad Max-franchise. Uiteraard bewonderen ze de vaart en de stunts van de films, maar kraken ze ook kritische noten over deze quintessential post-apocalypse wereld. We praten over de homo-erotische ondertonen en wat het betekent om queer personages als slechteriken neer te zetten. Bovendien is Mad Max is wel erg wit en dat terwijl Australië gebouwd is op roof en genocide. Is technologie eigenlijk mannelijk en worden Linda & Dan het eens over de feministische waarde van Fury Road?

Terugblik: 
Dan: Dark S03 op Netflix is niet te doen. You don’t Nomi, een docu over Paul Verhoeven’s Showgirls, is daarentegen een tip (de DVD is te leen). Met veel plezier las hij het SF-boek Children of Ruin van Adrian Tchaikovsky.

Sidney: Cobra Kai is een spin-off van The Karate Kid, aanrader (S02 nu op Netflix). Lovecraft Country (HBO) is een fantasy/sf-serie met overeenkomsten met Watchmen. Tot slot Freaks, een goede film nu op Prime Video.

Linda: Het plezier dat Will Ferell en Rachel Mc Adams hebben in Eurovision: The Story of Fire Saga (Netflix) is extreem besmettelijk. S02 van The Umbrella Academy (Netflix) was zwaar genieten. Frankissstein van Jeanette Winterson is zo’n boek dat vast en zeker verfilmd gaat worden.

Thom: Tenet in de bioscoop – volgende keer gaan we daar een hele aflevering aan wijden. De game Legend of Zelda Breath of the Wild is zeer rustgevend. Palm Springs, een film op Hulu, doet denken aan Groundhog Day.

Vooruitblik: 

Het Podcastfestival 2020 vindt plaats op 18 en 19 september, in vier steden tegelijk, online en offline. Geeky Dingen is aanwezig in Amsterdam, je mag met ons op de foto.

Dan: Antebellum, met Janelle Monae waarover Dan een boek schrijft.

Sidney: Mulan, exclusief op Disney+ voor een aanvullende €20. I’m Thinking of Ending Things, nieuwe Charlie Kaufman op Netflix.

Linda: Ratched, serie van Ryan Murphy over nurse Ratchid op Netflix.

Thom: Tribute to John Carpenter in filmhuis Studio/K.